فراخوان شرکت در جشنواره هُمار


جشنواره هُمار

 جشنواره همار با محوریت توجه به طبیعت و حفظ حریم مکان‏های گردشگری طبیعی، با شرکت دوستداران طبیعت و هنرمندان، 15 و 16 خرداد ماه، سال 1393، در محل آبشار بیشه برگزار خواهد شد .

برگزاری این جشنواره فرصت مناسبی است  برای استعدادیابی هنرمندان به منظور کمک به فرهنگ سازی عمومی در حوزه حفظ محیط زیست کشور و مهمترین هدف آن استفاده از ظرفیت‏های موجود در خصوص ارتباط اقشار مردم با محیط زیست است تا پایداری اکوسیستم در تداوم حیات، حفظ شود و این مهم، نقش به سزایی در تنویر افکار عمومی خواهد داشت . از هنرمندان محیطی، عکاسان و فیلمسازان سراسر کشور دعوت به عمل می‏آید تا  با شرکت در این جشنواره حمایت خود را از اهداف جشنواره اعلام نمایند.

ضرورت آموزش و مشارکت مردم

 1-ایجاد حساسیت عمومی در حفظ محیط زیست کشور، تاکید بر اهمیت حفظ و حراست از منابع حیاتی زمین و توسعه فرهنگ محیط زیستی در تأمین حیات اجتماعی انسان.

2-آموزش افکار عمومی در راستای حفظ و حراست از منابع طبیعی و سرمایه‏های ملی محیط زیستی و ترویج رفتارهای به هنجار زیست محیطی و نیز گسترش فعالیت های هنری.

3- توجه به آموزش کودک و نوجوان در حفظ محیط زیست .زیرا آنها در آینده‌ای نه‌چندان دور حافظان فرهنگ دوستی با طبیعت خواهند بود. مشارکت مردم در حفظ محیط‌زیست و آموزش آن به کودکان امروز می‌تواند به روشی تبدیل شود که پیروی از این روش نه‌تنها برای امروز مفید خواهد بود، بلکه موقعیت آینده خود را نیز تثبیت می‌کند



اهداف جشنواره

-         تقویت فضای فرهنگی و هنری در جامعه.

-         حرکت به سمت محیطی پاک با تکیه بر احترام به طبیعت .                              .     

       -       تحول در نگرش و شیوه سفر به طبیعت با تأکید بر حفظ زیبایی‏های محیط.

-         بستر سازی جهت مشارکت بیشتر قشر عمومی و ارگان های مربوطه در حفظ محیط زیست.

-                   -     گسترش فعالیت‌های هنری، علمی و پژوهشی مرتبط با محیط زیست و فرهنگ عمومی.

       -     ایجاد انگیزه در دانش‌آموزان به مطالعه و پژوهش در طبیعت و همچنین خلق آثار محیطی.

       -     نهادینه کردن فرهنگ حفاظت از محیط زیست در زندگی روزمره در میان دانش‌آموزان.

    -   توجه به مشکلاتی همچون سیستم ضعیف و خطرناک دفع فاضلاب و تولید روزانه حدود دو تن زباله توسط مسافرین و گردشگران که مقداری از آن سبب آلودگی مسیر رودخانه و محیط گردشگری آن شده است.


 

 

آبشار بیشه

آبشار بیشه یکی از آبشارهای زیبا و دائمی ایران است که در استان لرستان  و در 30 کیلومتری جنوب شهرستان دورود واقع شده است. در گذشته تنها راه ارتباطی برای رسیدن به آبشار خط آهن تهران اهواز بود، اما اکنون راه آسفالته از طریق خرم آباد نیز می تواند میزبان گردشگران باشد. ارتفاع آبشار حدود 58 متر تا سطح رودخانه است و سطحی به عرض حدود بیست متر را پوشانیده است. آب آبشار از چشمه های متعدد تأمین گردیده و پس از عبور از ایستگاه راه آهن بیشه، به رودخانه سزار می ریزد. طبیعت منطقه دارای پوشش گیاهی بلوط است که زیبایی چشم نوازی  به وجود آورده است. رودخانه خروشان سزار، که از چشمه ها و انشعابات متعدد آبگیری می کند، در دل اشترانکوه پیچ و تاب می خورد تا نهایتاً در شمال خوزستان به سد دز بریزد. آبشار بیشه نیز یکی از همان صدها چشمه ای است که با لطافت و زیبایی خاصی از ارتفاع 58 متری به رودخانه می ریزد تا دل های مشتاقان زیبایی های طبیعت که از دلمشغولی های شهر خسته اند را آرامش بخشد.

 

موقعیت جغرافیایی:

 استان لرستان، شهرستان دورود، "50 '19 33 شمالی و "54 "52 48 شرقی. ارتفاع از سطح دریا: 1178 متر

نحوه دسترسی:

به دو روش می توان به آبشار بیشه رسید:

1-       از طریق جاده ای:

پلیس راه خرم آباد ( سمت بروجرد ) در هشت کیلومتری مرکز شهر خرم آباد واقع شده است.  مقابل پلیس راه جاده ای وجود دارد که به  شهر سپید دشت منتهی می شود. در این جاده 40 کیلومتر به سمت شرق بروید. در اینجا یک سه راهی وجود دارد که تابلوی سازمان میراث فرهنگی نیز وجود دارد. تا اینجای جاده ، مسیر تقریباً مستقیم و بدون پستی و بلندی است. در این سه راهی به سمت چپ بپیچید. از سه راهی تا ایستگاه بیشه 25 کیلومتر فاصله است که تمام مسیر کوهستانی و پر پیچ و خم است. جاده تماماً آسفالت و یک بانده است. کیفیت آسفالت خوب است. اگر از این مسیر استفاده فرمایید، از پلیس راه تا ایستگاه بیشه مجموعاً 65 کیلومتر راه است و بدون توقف، حدود یک ساعت زمان صرف خواهد شد. 25 کیلومتر آخر، در روزهای غیرتعطیل کم تردد است اما در ایام تعطیل جاده نسبتاً پر تردد خواهد شد، بنابراین مراقب پیچ های جاده باشید. از توقف در آسفالت یا جاهای نامناسب پرهیز کنید. مراقب احشام و جانورانی که از جاده عبور می کنند باشید. علائم هشداردهنده جاده قابل قبول است. در پیچ های خطرناک، گارد ریل وجود ندارد. این مسیر، خصوصاً در اردیبهشت و خرداد ماه فوق العاده زیباست.

2-       از طریق راه آهن:

اگر وسیله نقلیه شخصی ندارید یا تردد در جاده های پر پیچ و خم بی تابتان می کند، انتخاب مسیر ریلی بهتر و مقرون به صرفه تر است. اگر از تهران، قم یا اراک قصد عزیمت به بیشه دارید، به راحتی می توان از قطار تهران- اهواز استفاده کرده و حدود سی کیلومتر بعد از ایستگاه دورود، در ایستگاه بیشه پیاده شوید. همینطور بلعکس از اهواز یا اندیمشک نیز می توان به سمت شمال آمده و در ایستگاه بیشه پیاده شد. یک راه دیگر این است که از ایستگاه راه آهن شهر دورود، قطار محلی که به اندیمشک می رود را سوار شوید. این قطار هم حال و هوای خودش را دارد. مثل مینی بوس های تهران هرجا که در مسیر مسافر باشد، نگه می دارد و مسافر و حتی احشام را سوار و پیاده می کند، که در نوع خودش دیدنی و جذاب است. این قطار معمولاً ساعت یک تا دو بعد از ظهر از دورود به سمت اندیمشک حرکت می کند و بهای بلیط آن بسیار ارزان است. اگر مسیر ریلی را انتخاب کردید توصیه می کنم  از دورود تا بیشه را تماماً کنار پنجره بگذرانید، چرا که این مسیر فوق العاده زیبا و جذاب است. تونل های متعدد و بلند، پل های زیبا و رودخانه زیبای سزار و ارتفاعات سر به فلک کشیده اشترانکوه شما را مجذوب خواهد کرد. بخصوص به همت انسان هایی که با امکانات سال های 1310 دل کوههای زاگرس را شکافته اند و چنین مسیری را ساخته اند، آفرین خواهید گفت.

هنگامی که به ایستگاه بیشه رسیدید، آبشار را نخواهید دید. برای رسیدن به آبشار لازم است حدود یک کیلومتر پیاده روی کنید. ( به توضیحات عکس ها مراجعه فرمایید. )

امکانات رفاهی:

*  در  روستای بیشه  حدود 17 پلاژ و چندین چادر برای اقامت و کرایه موجود است. افراد محلی اتاق برای کرایه ارائه می کنند. کرایه اتاق یا پلاژ بستگی به فصل، ایام تعطیل و مدت اجاره دارد. اما در مجموع چندان گرانقیمت نیستند.

*  فروشگاه عرضه مواد غذایی و بهداشتی در روستا وجود دارد. رستوران مناسب موجود نیست.

*  نزدیکترین پمپ بنزین در شهر خرم آباد به فاصله 70 کیلومتری است.

*  آب آشامیدنی موجود است اما در فصول گرم سال ترجیحاً از آب معدنی استفاده کنید.

* در ابتدای ورودی روستا  سرویس های بهداشتی ساخته شده است که کیفیت نظافت آن و وجود آب به عوامل متعددی بستگی دارد!  توالت فرنگی وجود ندارد. 

*  آنتن تلفن همراه وجود دارد و کیفیت آنتن دهی آن مناسب است.

*  از ایستگاه تا آبشار ناهمواری، پله و پستی و بلندی به طول تقریبی یک کیلومتر وجود دارد. این مسیر برای افراد سالخورده و ناتوان ، بیماران با ناتوانی شدید زانو مناسب نیست.

*  آبشار در اختیار فرد خاصی نیست و برای بازدید نیازی به پرداخت بلیط ورودی نیست. برای اقامت در چادر مسافرتی در روبروی آبشار نیز نیازی به پرداخت هزینه نیست. هرچند پیدا کردن جای مناسب برای برپایی چادر در روزهای تعطیل کمی مشکل است.

 *  اگر قصد کباب درست کردن دارید، با خود زغال همراه آورید.  خواهشمند است از آلوده کردن محیط زیست، آتش زدن درختان و آلودگی صوتی که باعث برهم زدن آرامش دیگران می شود، پرهیز فرمایید.

*  در فصول گرم سال برای اقامت اطراف آبشار از چادرهای کف دار استفاده فرمایید. حشره کش فراموش نشود.

*  اگر قصد اقامت بیش از چند ساعت دارید، از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

*  پس از اتمام کمپینگ، زباله های خودتان را با خود ببرید، تا بازدید کنندگان بعدی مانند شما از محیط لذت ببرند.

*  روستا نانوایی دارد. 

*  مخابرات، پاسگاه نیروی انتظامی و خانه بهداشت در روستای بیشه وجود دارد.

*  در روزهای تعطیل، دهیاری از هر اتومبیل که برای گردشگری آمده است، عوارض می گیرد.

*  رودخانه سزار، رودخانه خروشانی است که نهایتاً به سد دز می رسد. فریب ظاهر آرام آن را نخورید. اگر به طور کامل به شنا مسلط نیستید و قدرت بدنی بالا ندارید، به شدت از آب تنی در رودخانه پرهیز کنید. ضمن اینکه بخشی از فاضلاب صنعتی شهر دورود به این رودخانه سرازیر شده و از نظر بهداشتی، کاملاً مورد تأیید نمی باشد.

* این مکان، جایی نیست که کودکانتان را به حال خود رها کنید. بی تفاوتی در مراقبت از کودکان، می تواند فاجعه بیافریند.

مطالب مربوط به اطلاعات آبشار بیشه از سایت http://www.iran-iraniha.com/Default.aspx نوشته آقای دکتر مسعود شهیدی،برگرفته شده است



عکس ها از راضیه گودرزی

 

برنامه جشنواره:

همار از ابتدای صبح روز پنجشنبه 15 خرداد شروع میشود، و تا پایان روز 16 خرداد، جمعه ادامه دارد.

 کسانی که قصد شرکت در این جشنواره را دارند ،حضور خود را با فرستادن ایمیلی به  آدرس

raziehgoudarzi@yahoo.com  tahereh.goudarzi@gmail.com, اعلام فرمایند.

با توجه به اینکه این جشنواره یک حرکت خود جوش مردمی است، تمامی هزینه ها برعهده شرکت کنندگان می باشد.

با تشکر از همراهیتان


فراخوان دومین نمایشگاه تصویرسازی نامی



نمایشگاه نامی با هدف تشویق هنرمندان خلاق و کمک کردن به آنان برای پیشرفت و بهبود کیفیت کتاب‎های تصویری شکل گرفته است. این نمایشگاه دو سال یکبار توسط جزیرۀ نامی برگزار می‎شود.


- هم تصویرسازی‎های اوریجینال و هم پرینت آثار پذیرفته می‎شود.
- برندگان از بین آثاری که طی داوری اولیۀ کمیتۀ داوران انتخاب شده‎اند انتخاب می‎شوند.
- مراسم اهدای جوایز و نمایشگاهی ویژه در طی فستیوال برگزار می‎شود.
- برندگان مسابقه با هزینۀ نمایشگاه نامی به این جزیره دعوت خواهندشد.
- برای معرفی بین‎المللی برگزیدگان مرحلۀ اول داوری، کاتولوگی از آثار آنان چاپ خواهدشد.همچنین در نمایشگاه 2015 نامی شرکت داده می‎شوند.
- بعد از برگزاری نمایشگاه به تمام برگزیدگان اولیۀ مسابقه یک کاتالوگ داده می‎شود.
- تمام تصویرگران کتاب می توانند در این نمایشگاه شرکت کنند.
- موضوع آثار آزاد و بدون محدودیت است.

زمان ثبت‎نام و شرکت در مسابقه:
1July 2014 ~ 30 September 2014

برابر با 10 تیر تا 8 مهر 1393 (تا قبل از نیمه شب 30 سپتامبر به ساعت کره جنوبی)

شرایط شرکت در مسابقه:
- تصاویر ارسالی باید متعلق به یک داستان باشد.
- تعداد تصاویر ارسالی برای هر شرکت کننده بین 5 تا
10 عدد است.
- تمام شرکت‎کنندگان باید ابتدا فرم آن‎لاین شرکت در مسابقه را پر کنند.
- سایز آثار نباید بزرگتر از 20 مگا بایت باشد و باید در فرمت RGB و فایل Jpg باشد.
- هزینه شرکت رایگان است.

روش شرکت در مسابقه:
پس از کامل کردن فرم ثبت‎نام آثار خود را در وب سایت جشنواره آپلود کنید. صفحۀ
ثبت‎نام در صفحۀ اصلی سایت 10 تیرماه باز خواهدشد.
وب سایت رسمی جشنواره: www.namiconcours.com

داوری:
داوری اولیه: در این مرحله داوران بین‎المللی تا 10 برابر تعداد واقعی برندگان را انتخاب می‎کنند.
داوری نهایی: داوران بین‎المللی در یک جلسه برندگان نهایی را انتخاب می‎کنند.
شرکت کنندگانی که آثارشان در داوری اولیه پذیرفته شده باشد، باید تا 31 دسامبر 2014 برابر با 10 دی 1393، اصل یا پرینت با کیفیت اثر خود را جهت داوری نهایی به نمایشگاه تحویل دهند.

جوایز:
جایزه بزرگ برای یک نفر شامل پلاک و 10000 دلار آمریکا
جزیرۀ طلا برای دو نفر شامل پلاک و 5000 دلار آمریکا
جزیرۀ سبز برای سه نفر شامل پلاک و 2000 دلار آمریکا
جزیرۀ بنفش برای 10 نفر شامل گواهینامه و پلاک

اعلام نتایج:
اسامی پذیرفته شدگان در وب سایت رسمی نامی اعلام خواهدشد.

تذکر:
ممکن است برای تبلیغات نمایشگاه آثاری که در مرحلۀ نخست پذیرفته شده‎اند بدون کسب اجازه و پرداخت وجه مورد استفاده قرار گیرند.

راه‎های ارتباط:


Nami Concours International Secretariat
Website: www.namiconcours.com
Address: 3F, Gallery Sang Bldg, Insadong-gil 17, Jongno-gu, 110-290 Seoul, Republic of Korea
Email: info@namiconcours.com
Phone: +82 2 753 1245~6
Fax: +82 773 1481

دوره هنرهای معاصر با رویکرد بازیافت


هنر معاصر با رویکرد بازیافت

 در این کارگاه، هنرآموز ابتدا با مواد‏ی که می‏تواند از آن‏ها در هنربازیافت بهره ببرد آشنا می‏شود؛ سپس تجربیات هنرمندان ایرانی و دیگر کشورهای دنیا عرضه و درباره آنها بحث خواهد شد. و پس از آن با حمایت و نظارت استاد، هر یک از هنرآموزان، ایده خود را در این زمینه به مرحله ارائه خواهد رساند.

مدرس دوره: تارا گودرزی


جلسه اول

نظری: آشنایی با موادی که زباله محسوب می‏شوند و اثر ارائه شده با این مواد در حیطه هنر بازیافت می‏ گنجد.

عملی: ارائه طرح‏های ساده، به شکل خطی یا نوشته، از جانب هنرآموز، با توجه به زباله‏ های در دسترس.

تکلیف هنرجو: شناسایی زباله‏ های خانه و شهر و ارائه عکس از آنها.

 

جلسه دوم

نظری: ارائه عکس از آثار سه هنرمند و بحث در مورد روند کار و مفهوم مورد نظر هنرمند.

عملی: هنرآموز، به شکل تخیلی، طرح کار یکی از سه هنرمند مورد نظر را با توجه به شرایط حاکم بر خودش، باز نویسی می‏کند. هنرآموز می‏تواند با توجه به خلاقیت خود، ارائه اثر را کاملا متفاوت طراحی کند.

تکلیف: ارائه بیانیه و طرح کاملا دقیق، برای کار مورد بحث در کلاس و جمع‏ آوری مواد بازیافتی مورد علاقه هنرآموز.

 

جلسه سوم:

نظری: ارائه عکس از آثار سه هنرمند و بحث در مورد روند کار و مفهوم مورد نظر هنرمند.

عملی: هنرآموز، به شکل تخیلی، طرح کار یکی از سه هنرمند مورد نظر را با توجه به شرایط حاکم بر خودش، باز نویسی می‏کند. هنرآموز می‏تواند با توجه به خلاقیت خود، ارائه اثر را کاملا متفاوت طراحی کند.

تکلیف: ارائه بیانیه و طرح کاملا دقیق، برای کار مورد بحث در کلاس و جمع‏ آوری مواد بازیافتی مورد علاقه هنرآموز.



جلسه چهارم:

نظری: بررسی تاریخچه هنر بازیافت و بررسی آثار نقاشانی که به جای رنگ و شکل، در آثار خود از زباله استفاده کرده‏ اند.

عملی: بررسی اجرایی بودن طرح‏های ارائه شده در دو جلسه قبل از طرف هنرآموز.

تکلیف: ارائه تحقیقی در مورد دو هنرمند از اولین هنرمندانی که در آثار خود زباله بکار بردند.

ساخت تابلو نقاشی با استفاده از هنر بازیافت.

 


جلسه پنجم:

نظری: بررسی صنایع دستی و وسایل تزیینی که برای ساخت آن‏ها از مواد بلامصرف استفاده شده.

عملی: ارائه طرح با استفاده از وسایل دورریز که قابلیت دوختن یا وصل کردن دارند به عنوان وسایلی که قابلیت پوشیدن دارند.

تکلیف: استفاده از وسایل دورریز که قابلیت دوختن دارند یا وصل کردن دارند و ارائه یک کار.

 

جلسه ششم:

نظری: بررسی صنایع دستی و وسایل تزیینی که برای ساخت آن‏ها از مواد بلامصرف استفاده شده.

عملی: ارائه طرح با استفاده از وسایل دورریز برای ساخت یک آباژور یا لوستر.

تکلیف: استفاده از وسایل دورریز برای ساخت یک آباژور یا لوستر.


جلسه هفتم:

نظری: بررسی مبلمان‏هایی که برای ساخت آن‏ها از مواد بلامصرف استفاده شده.

عملی: ارائه طرح با استفاده از وسایل دورریز برای ساخت یک صندلی یا میز و یا کتابخانه.

تکلیف: استفاده از وسایل دورریز و ساخت یک صندلی یا میز و یا کتابخانه.

 

جلسه هشتم:

نظری: بررسی ساختمان‏هایی که برای ساخت آن‏ها از مواد بلامصرف استفاده شده.

عملی: ارائه طرح با استفاده از وسایل دورریز به عنوان تکلیف پایان دوره.

 


جلسه نهم:

عملی: پیگیری طرح پایان کار

 

جلسه دهم:

عملی: ارائه طرح پایان کار و بیانیه و اثر یا آثار و اعلام زمان نمایش آن


موسسه فرهنگی هنر آرتا


موسسه آرتا همزمان با شروع سال جدید فعالیت خود را آغاز کرده که در جهت شناخت و اشاعه هنرهای معاصر با رویکرد هنر جمعی و کارهای مشارکتی گامی نو در هنر معاصر را برداشته است.


     
                     


                              
موسسه آرتا با این اهداف کار خود را آغاز کرده است:
  1. اشاعه هنر در جهت انسان دوستی و اخلاق مداری و کسب عزت نفس.
  2. ایجاد مرکزی فرهنگی هنری با تاکید بر هنرهای معاصر، با ذهنیتی فراملی، به طوری که برای هنرمندان و هنرجویان و فرهنگ دوستان در دنیا آشنا باشد.
  3. پژوهش و تبادل نظر با هنرمندان و علاقه مندان به هنر که با موسسه آرتا همکاری دارند و یا در ارتباط هستند، طی نشستها و گردهمایی ها و همچنین نقد و بررسی آثار هنرمندان و پژوهشگران مجرب و متخصص در سطح جهان.
  4. توسعه فرهنگ صرفه جویی، با ساخت  تدوین مجموعه های مستند، با توجه ویژه، به هنر بازیافت.
  5. مشاوره و همکاری با سازمانها، بنیادها، نهاد ها و اداراتی که در جهت تقویت دید زیباشناسی، فرهنگسازی عمومی و آگاهی رسانی درباره آیین ها، بزرگداشت ها و ریشه های هنری و تاریخی مشارکت دارند.
  6. بنیان گذار تشکیل تیم در جهت بالا بردن مهارت انجام کارهای جمعی پژوهشی- هنری می باشد.
  7. بالا بردن سطح خلاقیت فردی و عمومی بصورت همکاری و یا مشارکت در اجرای طرحهای پژوهشی، فرهنگی و هنری.
  8. برگزاری نشستها و جشنواره ها و همایشهای پژوهشی- هنری با رویکرد هنر معاصر، در جهت ارائه مستندات گردآوری شده توسط موسسه، به صورت ملی و فراملی.
  9. دعوت از اساتید برجسته کشوری و بین المللی و ایجاد مکانی به عنوان هنرمندسرا جهت همکاری و مشارکت در طرحهای پژوهشی، فرهنگی و هنری و گردآوری و تدوین مجموعه های مستند در زمینه هنرهای معاصر.
  10. بازدید از مکانهای تاریخی و طبیعی، نگارخانه ها و موزه های داخل و خارج از کشور با هدف آشنایی با فرهنگ و هنر گذشته و معاصر جهت ساخت و تدوین مستندات.
  11. برگزاری دوره ها و کارگاههای هنرهای معاصر و هنرهای محیطی در فضای شهری و طبیعت خارج از شهر، به عنوان پیش زمینه هایی برای برداشت مستندات هنری.
  12. تالیف و انتشار مستندات، دیدگاه ها و آثار هنرمندان بصورت فیلم، فیلم کوتاه، ویدئو آرت، عکس، بروشور، لیفلت، کاتالوگ و یا کتاب

  13. برگزاری دوره های کوتاه مدت و بلند مدت تخصصی در زمینه پژوهشی، فرهنگی- هنری جهت بالا بردن آگاهی هنرمندان و علاقه مندان به مسائل پژوهشی- هنری.

موسسه آرتا از علاقه مندان و هنرمندان عزیز دعوت به عمل می آورد و تا عضوی از این موسسه باشند و آن را در جهت رسیدن به اهدافش همراهی نمایند.

آدرس موسسه: خرم آباد، خیابان ولی عصر، پایین تر از بانک ملی اولین مجتمع پنج طبقه، واحد اول، زنگ شماره1

تلفن: 71 26 322

 و 29 68 213 0938